אופטימיזציה לאתרים

שדרגו את האתר שלכם

website accessibility הנגשת אתר

על פי חוק הנגשת אתרי אינטרנט לאוכלוסיות מוגבלות, תהיינה חובה עליכם להנגיש את אתר האינטרנט שלכם. בין אם אתם מוכרים מוצר או משווקים שירות, חשוב יהיה להנגיש את האתר לאוכלוסיות המתמודדות עם מגבלות ראייה ומגבלות אחרות. בואו נבין מה יצריך ממכם הנגשת אתר אינטרנט.

רגע לפני שמדברים על החוק שמחייב אתכם להנגיש אתר אינטרנט, חשוב להבין כי מדובר גם בהחלטה עסקית לכל דבר. למעשה, זוהי החלטה עסקית שמסייעת לכם להיחשף בפני 20% נוספים מהאוכלוסייה. על פי החלטה חוקית שהתקבלה עוד בשנת 1998, במדינת ישראל קיימת שאיפה תמידית לחתור לשוויון זכויות לאנשים בעלי מוגבלויות שונות. ומאחר שאתרי האינטרנט הם חלק בלתי נפרד מחיינו, גם אלו צריכים להיות מונגשים לבעלי אוכלוסיות עם מוגבלויות.

האם כל אתר אינטרנט מחויב בהנגשה לבעלי מוגבלויות?

לפי החוק בישראל, כל אתר אינטרנט חייב להיות מונגש לפחות ברמת הנגשה בסיסית של AA. רמת ההנגשה הזו למעשה מאפשרת לכם לשפר את חוויית המשתמש כולה (UX\UI). ניתן להנגיש ממשקי משתמש, דפי אינטרנט וכל מה שמצריך תהליך ההנגשה.

בימינו הנוכחיים, אתרי אינטרנט כבר עולים לאוויר כאשר הם מונגשים מראש. זהו אינו תהליך שיש לעבור לאחר שהאתר כבר באוויר. אם תעלו לאוויר אתר אינטרנט שאינו מונגש לאוכלוסיות מוגבלות, אתם נחשפים לתביעות משפטיות אופציונאליות.

כיצד עוד מנגישים אתר מלבד הגדלת הפונט?

מעבר לגודל הפונט, יהיה חשוב גם להקפיד על כל מה שהתמונות אמורות לכלול באתר. התמונות אמורות לכלול ALT אשר מתאר את תוכן התמונה. במקביל, סרטוני וידאו באתר שלכם צריך לכלול כתוביות למי שמתקשה להבין, או למי שהינו בעל מוגבלות שמיעה.

מי יכול לתבוע אותי על אי-הנגשה של אתר אינטרנט?

לידיעתכם, ישנם משרדי עורכי דין אשר מתמחים בדיוק בנושאים כאלו של איתור אתרי אינטרנט אשר עוברים על חוק ההנגשה. לאחר שהם מאתרים אתרים כאלו, הם מתחילים בתהליך של תביעה ייצוגית שעשויה לעלות לכם בפשיטת רגל אפילו.

במילים אחרות ופשוטות יותר, אל תתפשרו על הנגשת אתרים לאוכלוסיות עם מוגבלויות. זה יכול להתנקם בכם בהמשך הדרך. בין הפרמטרים שיש להנגיש באתר האינטרנט, אפשר לדבר למשל על גודל הגופן באתר. ההמלצה הגורפת היא הוספת אייקון בצד כל דף באתר אשר מאפשר הגדלת גופן. באופן כללי, ההמלצה היא להגדיל את גופני האתר לגדלים של 12 במעבד התמלילים.

חשוב ביותר לדעת, ישנם קנסות בלתי מבוטלים על אתרי אינטרנט שאינם מונגשים. ככלל, כדאי לזכור שגובה הקנסות האלו עשוי להגיע עד סכומים של כ-50,000 – 75,000 ₪. מעבר לכך, אתם גם תהיו חשופים לזימון לחקירה פלילית, אך לסגירת העסק שלכם. אם כך, אנחנו רואים שעל הנגשת אתרי אינטרנט ממש לא מתפשרים.